Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége (UKHSA) közlése szerint július óta 30 megerősített fertőzéses esetet regisztráltak Angliában és Skóciában. Skóciában egy ember meghalt.
Szerző(k): Zádori BenceA dán Ganni divatmárka és a mexikói bioanyagokkal foglalkozó Polybion együttműködéséből létrejött sárga bőrdzseki ipari gyümölcshulladékkal etetett baktériumokból készült.
Szerző(k): Zádori BenceA terméket egy nagyáruház hívta vissza, mert veszélyes baktérium lehet benne.
Szerző(k): EconomxA Kaliforniai Egyetem kutatói szerint a projektjük akár 0,22 °C-kal is mérsékelheti bolygónk felmelegedését.
Szerző(k): EconomxKiderült, hogy a szabálytalan alvásminták és a rendszertelen bioritmus egész pontosan hogyan károsítják az egészséget. A társadalmi jetlag, a belső óra összezavarodásának jelensége és a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri problémák, illetve az elhízás között most először találtak egyértelmű összefüggéseket.
Szerző(k): Hercsel AdélHajdú-Biharban, Jász-Nagykun-Szolnokban és Zalában - igazolták a pusztító növénykórokozó Ralstonia pseudosolanacearum baktérium jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai 2022 szeptemberében vett mintákban – közölte a szervezet a honlapján csütörtökön.
Szerző(k): EconomxEgy lehangoló kísérlet azt bizonyította, hogy mennyire mocskosak lehetnek olyan mindennapos közösségi használati tárgyaink, mint amilyen például a bolti önkiszolgáló pénztár, a mozgólépcső kapaszkodó korlátja, vagy éppen az irodai számítógép billentyűzete.
Szerző(k): Sánta AndrásAz baktériumok, antibiotikumokkal szembeni rezisztenciája komoly fejtörést okoz az orvostudománynak, ugyanis ez komoly, globális közegészségügyi kockázatot jelent. Az úgynevezett szuperbaktériumok emberek millióinak haláláért felelősek minden évben, most azonban fény derült egyik trükkjükre - írja a Scince Alert.
Szerző(k): EconomxEgy KINGA márkájú, fagyasztott fasírtalapot hívott vissza a forgalmazó Novro Kft. - közölte a magyar élelmiszerbiztonsági hatóság. Szalmonella baktérium lehet a termékben. A szalmonellát - jó, ha tudja - az alapos sütés-főzés elpusztítja.
Szerző(k): Domokos Erika