Cseresznye, eper, málna, görögdinnye, őszibarack – öt gyümölcs, amely a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz, azonban allergiás reakciókat is okozhat már csecsemő- és gyermekkorban is. A tünetek röviddel az étel elfogyasztása után jelentkeznek – az enyhétől az egészen súlyosig. A táplálékkal szembeni allergiát a gyerekek négy-ötéves korukra gyakran kinövik, addig azonban figyelni kell a diétára és az esetlegesen fellépő panaszokra - hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem (SE) honlapján a szakértő.
Szerző(k): Szepesi AnitaA következő időszak nehéz lehet az allergiások számára, mert a száraz, meleg idő felerősítheti az allergiás tüneteket - közölte Nékám Kristóf allergológus a köztévén.
Szerző(k): Szepesi AnitaA klímaváltozás kedvez a szúnyogoknak és kullancsoknak, nő a természetes élőhelyük, eddig hazánkban ismeretlen, nem őshonos új fajok is érkeznek. Emiatt csípéseik nem csak módfelett kellemetlen viszketéssel járnak, hanem egyre nagyobb fertőzésveszélynek vagyunk kitéve. Csípéseik ellen a hatékony védekezés része lehet, ha megfelelő szúnyogriasztót vagy szúnyog- és kullancsriasztót használunk.
Szerző(k): Molnár CsabaAz utóbbi hetek csapadékos időjárása kedvezett a pázsitfűfélék növekedésének, ezért pollenkoncentrációjuk több helyen elérheti a nagyon magas szintet - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)
Szerző(k): Szász PéterMagyarországon már több mint 2 millió embert érint légúti allergiás megbetegedés, míg az EAACI (Európai Allergia és Klinikai Immunológia Akadémia) adatai szerint ez a szám Európában több mint 150 millió főre becsülhető és évről évre emelkedik. A tünetek kezelése mellett fontos lehet a beltéri levegő minőségének javítása is, amire a klímák is alkalmasak lehetnek.
Szerző(k): Szabó DánielNövelheti a koronavírus-fertőzés kockázatát a levegő magas pollentartalma egy új német kutatás szerint - írja az MTI.
Szerző(k): Domokos ErikaAz allergia és a koronavírus eltérő tüneteiről készített ismertetőt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) - írja az MTI.
Szerző(k): Szász PéterAkik a kagyló- és rákfélékre allergiásak, azoknál a tücsökből készült ételek is kiváltják a betegséget egy új ausztrál kutatás szerint.
Szerző(k): Rácz Gergő