A GEOS nemzetközi ingatlanfejlesztő cég magyar leányvállalata (GEOS Group Hungary) megállapodást kötött az üzbég munkaügyi minisztériummal, aminek értelmében harminc üzbég vendégmunkás kap munkát a cég magyarországi építkezésein. Erről az RTL Klub számolt be a kun.uz üzbég hírportál alapján.

A tudósítás szerint Dzsahángir Hidakodzsajev, a külföldi munkavállalásokért felelős üzbég minisztériumi ügynökség (ELMA) vezetője és a szentpétervári Jaroszlav Rekunik, a GEOS magyarországi leányvállalatának igazgatója abban állapodtak meg, hogy együttműködnek a vendégmunkások kiválasztásában, felkészítésében. Az üzbég munkaközvetítő kormányzati ügynökség a magyarországi munkavállalás feltételeiről és garanciáiról is egyeztetett a GEOS Group Hungary vezetőségével.

A 2015-ben alapított, főként társasházak, irodaházak tervezésével és építésével foglalkozó GEOS Hungary kifejezte fogadókészségét, ami szerint júliustól kezdődően harminc üzbég vendégmunkásnak ad munkát magyarországi építkezésein. A megállapodást már alá is írták az üzbég munkaügyi minisztérium és a GEOS Group Hungary illetékesei

– írja a kun.uz.

Az Ukrajnában, LengyelországbanSpanyolországban és az USA-ban is jelenlévő GEOS ingatlanfejlesztő céghez kötődő megvalósult és tervezett projektek Budapesten:

  • Ráday Residence,
  • Erkel Residence,
  • River Passage,
  • Harmony Terrace,
  • Sunny Side Residence.

Üzbegisztán Közép-Ázsiában fekszik, a volt szovjet tagköztársaságnak mintegy 35 millió lakosa van, csaknem 90 százalékuk muszlim vallású.