A szakértők az Economx kérdéseire elmondták: a magas beosztású vagy szellemi munkakörök betöltése esetén nem minden esetben várják el a nagyvállalatok a szakirányú végzettséget. Tehát több nagyvállalatnál előkerül a probléma, mikor nem az adott munkakör betöltéséhez szükséges szakirányú végzettség áll rendelkezésre, vagy az adott szellemi vagy vezetői munkakör betöltéséhez nem szükséges konkrét végzettség, hanem elegendő a gyakorlati tapasztalat.

Mindemellett világszerte több olyan certifikáció is létezik (például: IT, folyamat menedzsment, projektmenedzsment, minőségellenőrzés), ami nem minősül akkreditált felsőfokú végzettségnek Magyarországon, de a tapasztalat mellett elégséges lehet egyes magas beosztású munkakörhöz.

Mivel az új törvény különbséget tesz a magas beosztásúak esetében a felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkezők és azzal nem rendelkezők foglalkoztatása között, és utóbbiakat egy kategóriába helyezi a vendégmunkásokkal.

Gyökeres változások

A 2023 decemberében kihirdetett új bevándorlási törvény gyökerestül átalakította a bevándorlási szabályokat Magyarországon. A szabályozás már január 1-től hatályba lépett, így a vártnál gyorsabb alkalmazkodást igényelt az érintettektől. A változásokon felül 2024. január-február között felfüggesztettek minden tartózkodási engedélyt érintő eljárást, ami további adminisztrációs akadályokat és megoldandó kérdéseket jelent a külföldieket foglalkoztatók számára.

Az új jogszabály kihívást jelenthet azoknak, akik meghatározott felső vagy szakirányú képesítés nélkül nem a jellemzően vendégmunkások által betöltött, hanem magasabb pozíciót kívánnak betölteni.

A korábban hatályos törvény alapján függetlenül a végzettség szintjétől lehetett munkavállalási célú tartózkodási engedélyt igényelni vezetői pozíciókra, ha a kérelmező egyébként rendelkezett az adott pozícióhoz szükséges ismeretekkel, gyakorlattal.

Az új törvény egyik legjelentősebb változása, hogy különbséget tesz a magas beosztásúak esetében a felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkezők és azzal nem rendelkezők foglalkoztatása között, és utóbbiakat egy kategóriába helyezi a vendégmunkásokkal.

Ezek a hátrányok

Tehát az új törvény eredményeként sok olyan munkavállaló, aki képességei, ismeretei és gyakorlati tapasztalatai alapján megfelel ugyan az adott magas beosztáshoz szükséges munkapiaci elvárásoknak, felsőfokú szakirányú végzettséget igazoló „papír” (például diploma, oklevél, tanúsítvány) nélkül egy megítélés alá kerül a vendégmunkásokkal.

Ez pedig számos hátránnyal jár: egyes pozíciókat egyáltalán nem tölthet be, nem jogosult huzamos tartózkodásra jogosító engedélyt (korábban letelepedési engedély) igényelni, családtagjai nem jogosultak az egyszerűbb eljárást jelentő családegyesítési engedélyt kérni. 

Engedélyük emellett legfeljebb 3 évre szólhat (szemben a szakirányú végzettségűek maximum 3 évre szóló engedélyével, amely további 3 évekre meghosszabbítható), valamint az ebbe a kategóriába eső évente kiadható engedélyek száma is korlátozott.

A BLS-CEE szakértői szerint ezeket az eseteket egyedi jogi megoldásokkal lehet kezelni.

A jogi tanácsadóknak több szempont (bevándorlási, munkajogi, adózási kérdések) egyidejű figyelembevételével kell megtalálni a legkedvezőbb tartózkodási engedélyfajtát, amellett, hogy végigvezeti a vállalatot az engedély-kérelmezés szerteágazó folyamatán. A nagyvállalatok számára kiemelten fontos, hogy a jogszabályi változások és az eljárási újdonságok ellenére továbbra is gördülékeny legyen a magas beosztású munkavállalók Magyarországra helyezése.

A jogszabályváltozás ugyanakkor a kérelmezőkre és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságra (OIF) is jelentős terhet helyez, így a korábban kialakult eljárási gyakorlat jelentős változására lehet számítani.

Pontosan milyen állások esetében merül fel a papírok hiánya?

Sok példa van az információtechnológia világában: nagy tapasztalattal rendelkező, komoly projektek menedzselését sikeresen végző programozók, IT-szakemberek nem feltétlenül rendelkeznek egyetemi végzettséggel, az előtörténetük, CV-jük alapján azonban felelős munkakörökben foglalkoztatják őket nagyvállalatok – hangsúlyozták a szakértők.