A Mandiner április 29-én hozta nyilvánosságra azt a rendőrségi jelentést, amelyben állításuk szerint a Varga Judit volt igazságügyi miniszter és volt férje, Magyar Péter közti incidenst dokumentálta a Készenléti Rendőrség egyik személybiztosítója.

Ennek kapcsán küldött kérdéseket a 444 az ORFK sajtóosztályának, amelyben többek között arra lettek volna kíváncsiak, hogy vizsgálja-e a Rendőrség, hogy hogyan kerülhetett a Mandiner – és korábban a HVG – újságíróinak birtokába a dokumentum?

Elektronikus úton az ORFK Kommunikációs szolgálatához érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az országos rendőrfőkapitány az ügyben belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálatot a rendőrség befejezte, ennek során bűncselekményt nem állapítottunk meg

– válaszolta a sajtóosztály a megkeresésre.

A portál ezt követően pontosító kérdéseket küldött az ORFK-nak, amelyekben egyebek mellett azt szerették volna megtudni, hogy a belső vizsgálat a jelentés tartalmára vagy a kiszivárgás körülményeire, esetleg mindkettőre vonatkozott-e. Ezekre a kérdéseikre azonban egyelőre nem kaptak választ.

A DK nem sajnálja a pénzt, ha Magyar Péterről van szó

Molnár Csaba Facebook-oldala legalább 6,5 millió forintot költött a Magyar Pétert támadó hirdetésekre. Ez a reklámkiadásainak 92 százalékát teszi ki.