A vádirat szerint 2022 decemberében egy fiatalkorú fiú, annak bátya és 19 éves társuk a családtagjaikkal együtt azért érkeztek Pápára 2022. decemberében, hogy néhány nap múlva munkába álljanak.

vádlottak a munkásszállón italoztak, éjfél környékén pedig megkérték a második emeleten lakó ismerősüket, hogy a szálló buszával vigyen nekik még egy sört. A férfi azonban ezt a kérést visszautasította – írja az ügyészség közleményében.

Ezután a sértett a szobájának ajtaját kulcsra zárta, amin a vádlott felháborodott, ütni, rúgni kezdte a szobaajtót, melyhez a testvérpár is csatlakozott. Eközben pedig halálosan megfenyegették a férfit. Végül a vádlottak közös erővel egy lyukat ütöttek az ajtón, amin keresztül a sértettet kiráncigálták, aki ugyan kiszabadult a fogásból, ám ezután az elkövetők betörték az ajtót, és rátámadtak.

Időközben több lakó is megjelent, de őket is megtámadták az elkövetők. A lakótársak védekeztek ellenük, a dulakodás alatt egyenként elhagyták a szobát.

Ezek után az elkövetők összetörték a berendezést a szobában, a maradványok közül pedig egy-egy asztallábbal és asztalmerevítővel a kezükben folytatták az ámokfutást.

A bántalmazások során a vádlottak két férfi halálát is okozhatták volna, ha az áldozatok nem védekeznek, illetve a kívülállók nem avatkoznak közbe.

Az ügyészség a vádiratában az idősebb testvérrel szemben fegyházbüntetés, öccsével szemben fiatalkorúak börtöne, míg társukkal szemben börtönbüntetés kiszabására és mindhármukkal szemben a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukra tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a két testvér feltételes szabadságra nem bocsátható.

Maszkot húzott, kést rántott és kétszer akarta kirabolni ugyanazt a benzinkutat

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 9-én hajnalban egy III. kerületi benzinkúthoz ment azért, hogy az aznapi bevételt erőszakkal megszerezze, két nap múlva pedig visszatért.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.