„Lesz megoldás. Ígéretünkhöz híven nemcsak megkeressük a megfelelő lakást, vállaljuk annak átalakítását is, hogy biztosítsuk a Jókai utcában súlyos balesetet szenvedett Tóth Nikolett minden igényét kielégítő lakhatását” – írta közösségi oldalán Soproni TamásTerézváros polgármestere.

Tóth Nikolett a 2022 nyarán, a terézvárosi Jókai és Aradi utca sarkán történt tetőomlás áldozata, akit a törmelék maga alá temetett. A 27 esztendős táncművész sokáig élet-halál között lebegett, jelenleg pedig kerekesszékben él – írja az NLC.

Nikolett és édesanyja a történtek után megváltak terézvárosi, harmadik emeleti lakásuktól, jelenleg Zuglóban élnek egy nagyon drága albérletben, ahol a nő képes kerekesszékkel közlekedni.

Facebook posztjában a momentumos városvezető segítséget ígért Nikolettéknek:

...felajánlottam a családnak, hogy amennyiben szükségét érzik, és elfogadják a segítséget, úgy a korábbi, 3. emeleti lakás helyett egy olyan ingatlant biztosíthat az önkormányzat Nikolettnek, amely a megváltozott igényeket minden tekintetben kielégíti. Könnyen megközelíthető, akadálymentes, speciális kialakítású lakásra van szükség, ahol a hölgy a megváltozott életkörülményei ellenére önálló életvitelt folytathat.

Az önkormányzat több ingatlant is megmutatott a családnak. Soproni Tamás reméli, hamarosan azzal a hírrel jöhet, hogy „Nikolett ismét közöttünk, Terézvárosban élhet. Ez egyrészt öröm nekünk, mert segíthetünk, másrészt ismét abban a kerületben élhet, melyet szeret, melyhez ezer szállal kötődik.” Az önkormányzat vállalta a szükséges felújítást és az átalakítási munkák elvégzését is.