A bűnöző, M. Olivér adathalászoktól megszerezte idős emberek adatait, majd felhívta őket egy angliai telefonszámról, hogy az unokájuk balesetet szenvedett vagy okozott, ám ha egy nagyobb összeget tudnak fizetni egy általa odaküldött embernek, az unokának semmi további baja nem lesz.

A terv olyannyira működött, hogy a bűnöző és társai három év alatt közel 100 millió forintot csaltak ki naiv nyugdíjasoktól.

Miután a banda lebukott, M.Olivér sokáig sikeresen bujkált Angliában, idén nyáron azonban a magyar rendőrség kérésére a Scotland Yard elkapta a bűnözőt. A kiadatási tárgyalása októberben lesz – írja a Blikk.

Volt, hogy mentősnek, tűzoltónak vagy éppen rendőrnek adták ki magukat. Az ugyan egyszerű, de hatásos szövegekkel azzal zsarolták meg az időseket, hogy vagy fizetnek, vagy az unoka, sőt, az egész család nagyon kellemetlen helyzetbe kerül. Az általában 80-90 körüli emberek annyira megrémültek, hogy azonnal bármit megtettek a telefonos csalóknak, hogy az unokájukon segítsenek.

Egy szemfüles 100 éves férfi tett nekik keresztbe

Legidősebb kiszemeltjük egy 100 éves bácsi volt, aki rájött, hogy valami nem stimmel a hívással, így nem fizetett. Viszont a hatóságoknak is jelezte a hívást, így hozzájárult a bűnözők lebukásához.

M. Olivér bűntársára 19 év börtönt kért az ügyészség. Nincs mit szépíteni, nagyon elítélendő amit tettek, de ennyit kegyetlen gyilkosok szoktak kapni. Remélem, ilyen hosszú időt nem kell Olivérnek is a rácsok mögött töltenie

– nyilatkozta a Blikknek M. Olivér ügyvédje, Lichy József.

A lap úgy értesült, hogy a banda számláján több mint 90 bizonyított bűncselekmény van, de az áldozataik száma minden valószínűség szerint ennél is jóval több, hiszen rengeteg idős ember nem tesz panaszt a rendőrségen, amikor unokázós csalás áldozata lesz.

 

Számlát kapott az MVM-től? Lehet, hogy átverik

Ismét megjelentek a hamis online földgázszámla-értesítőket küldő csalók. A szolgáltató arra kéri ügyfeleit, nézzék meg alaposan a számlákat. Bővebben --->