Tarlós István rágalmazásért akarja feljelenteni az Indexnek adott interjújában a metrófelújítással kapcsolatos kijelentéseiért – idézi a portál Vitézy Dávid egyik Facebook-posztját. A főpolgármesteri tisztégért elindult egykori BKK-vezér szerint azért jelentenék fel, mert a csütörtöki interjúban felhozta az orosz metrófelújítás körüli visszásságokat.

Vitézy Dávid a műsorban hangsúlyozta, ő a 3-as metró ügyében a kezdetektől fogva azon az állásponton volt, hogy új metrókocsik beszerzésére van szükség, nem pedig arra, hogy az oroszok újítsák fel a régi szerelvényeket.

Beszélt arról is, hogy az elmozdításában ez szerinte ez játszott szerepet, nem pedig az, amiről Tarlós István beszél, hogy megelégelte a kommunikációját, és nem szeretett volna együtt dolgozni vele.

Tarlós István a hvg.hu-nak azt mondta, hogy Vitézy Dávid a Szabad Európának is olyat állított, ami valótlan. A volt főpolgármester azt ugyanakkor nem részletezte, hogy Vitézy Dávid mely állításait tartja valótlannak, ám utalt arra, hogy az egyik azzal kapcsolatos, ahogy Vitézy Dávid a 2014-es elbocsátást interpretálja.