Az Indexnek nyilatkozó volt városvezető úgy látja, Vitézy Dávid a közlekedésen kívül semmihez nem ért, Karácsony Gergely pedig csak jajveszékel.

Tarlós István ugyan nem egyeztetett a Fidesz vezetőivel, de nagyon örül Szentkirályi Alexandra jelölésének.

Én örülök neki, és úgy látszik, ebben a Fidesz vezetőinek és nekem egyformán járt az eszünk.

Ő a leginkább tájékozott az önkormányzati spektrum teljes szélességét illetően, illetve hiszem, hogy vitatható, de ő rendelkezik a legjobb lobbierővel Budapest érdekei szempontjából – fogalmazott Tarlós István, aki az esélyeket latolgatva már Vitézy Dávid jelöltségével is számol, pedig a volt közlekedési államtitkár hivatalosan még nem jelentette be indulását az önkormányzati választásokon. 

Ha Szentkirályi Alexandra erősségeit nézzük, akkor azon kívül, amiket említettem, a kommunikációs képességeit kell kiemelnem. Miközben Vitézy agresszíven hadar, Karácsony Gergely folyton jajveszékel. Vitézy lényegében semmihez sem ért a közlekedésen kívül, amit ebben a kontextusban nem szabad figyelmen kívül hagyni

– vélekedett Tarlós, aki szerint Szentkirályi Alexandrának a főváros fejlesztésében nagy szerepe lehet. 

 

Szentkirályi Alexandra lesz a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje

A kormánypárt budapesti választmánya egyhangú döntéssel szavazott bizalmat Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek.
A részletekről ITT olashat.

Karácsony Gergely főpolgármester úgy reagált Szentkirályi Alexandra jelöltségére, hogy neki teljesen mindegy, ki a kormánypártok jelöltje, mert nem a jelölttel van problémája, hanem a Fidesszel.