Viharos, helyenként erősen viharos szélre figyelmeztet a HungaroMet. 

Csütörtök napközben tovább erősödik a légmozgás a délnyugati és északkeleti országrészek kivételével nagy területen kell számítani sík vidéken is viharos széllökésekre.

A maximális széllökések erőssége síkvidéken általában 70-90 km/h között alakul, de kiemelten a Balaton keleti, északkeleti részén, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében akár 90-100 km/h-s széllökések is előfordulhatnak.

A hegyekben ettől még erősebb lökések sem kizártak.

Estére fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

Az időkép.hu előrejelzése szerint csütörtökön több órára kisüt a nap, a gyors felhőátvonulásokból azonban néhol egy-egy futó zápor kialakulhat. Hajnalban -2 és +7, míg napközben 6-12 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken kezdetben sok lesz a napsütés. Nyugaton lehet több felhő az égen, itt gyenge eső, átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Délután aztán északnyugat felől frontfelhőzet, estétől csapadék érkezik. Késő este és éjszaka nagyrészt esőre számíthatunk, de északkeleten vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. A középső országrészben élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalban -4, +2, délután 3-10 fokot mérhetünk.

Szombaton sok napsütésre készülhetünk. Keleten lehet több felhő, itt késő délután, este kisebb eső, zápor, néhol ónos eső, hószállingózás is előfordulhat. Az északnyugati szelet erős, helyenként viharos széllökések kísérhetik. Délután 5 és 10 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Vasárnap nyugaton lesz zavartalanabb a napsütés, míg a középső és keleti tájakon gyakrabban megnövekszik a felhőzet. Néhol zápor, hózápor is előfordulhat. Az északi szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon lehet élénk, helyenként erős. A fagyos reggelt követően 3 és 9 fok közötti maximumokra van kilátás.