Egyelőre a frissen megválasztott köztársasági elnök ragaszkodik az Alkotmánybíróság (AB) elnökeként kialakított szokásához: Szegedről ingázik Budapestre.

Az államfő autót és testőrséget már váltott: AB-elnökként a helyi rendőrség védte a szegedi ingatlanát, köztársasági elnökként már a Terrorelhárítási Központ testőrei felelnek a biztonságért, és biztosítják a szolgálati autóját.

A Blikknek a szegedi társasház közelében lévő üzlet egyik munkatársa megerősítette: az államfő gyakran vásárol a boltban. A megjelölt házban a kapucsengőn szerepel is Sulyok Tamás neve, ami a volt és jelenlegi állami vezetők közül vélhetően kevesekről mondható el.

Egy, a családdal közvetett kapcsolatban álló személy viszont azt mondta a lap munkatárának, hogy a jelenlegi helyzet nem sokáig marad így: Sulyok Tamás felesége már beszélt a felajánlott Béla király úti államfői rezidenciáról.

Bár házaspárnak van a fővárosi II. kerületben egy szép ingatlana, nagyon várják, hogy a lakói legyenek a csodás hírű állami bázisnak - árulta el informátor.

A rezidenciában egyelőre Novák Katalin lakik és ez vélhetően még hetekig így marad.

A Blikk kérdezte a Sándor-palota sajtóosztályát, hogy a tervek szerint mikor költözik ki a lemondott államfő, s azt követően mikor számíthat Sulyok Tamás a beköltözésre, ám eddig nem érkezett válasz. Tény, hogy Novák is hónapokat várt, amíg elkezdődtek az átalakítások, miután a leköszönő Áder János számára kinézett villa, amely ugyancsak a Béla király út elején áll, felújításra szorult. Plusz az őrzéséről, a védelméről is gondoskodni kellett, ami szintén több hónapot és persze, több százmillió forintot vett igénybe.