A „Talpra állunk!” lett a szlogenje a Hotel Silvanus számára a tűzeset napján. 2024.március 09-én, szombaton hatalmas tűz pusztított a Dunakanyar egyik legkedveltebb hoteljében.

A vezetés ennek ellenére bizakodó: a jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda és már csak egy rossz emlék lesz minden – mondta Pintér Róbert a kemma.hu-nak. A vezető elmesélte, hogy munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. A riasztást követően 10 perc alatt jöttek a tűzoltók, de a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani és a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát.

Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat az ügyben.

Március 10-én a szálloda összes dolgozója megjelent a helyszínen, Pintér Róbert pedig tájékoztatott mindenkit a történtekről, majd a vezetőség kiosztotta a feladatokat. Az üzemeltetési igazgató elmondta, köszönettel tartozik minden tűzoltónak és vendégnek is, akik kiválóan együttműködtek a nehéz helyzetben.

A szállóból a visegrádi sportcsarnokba költöztették az emberek egy részét, a másik felének pedig a fellegvár parkolójában nyitottak melegedőt. Még aznap délután minden vendég megkapta a hotelből a személyes tárgyait.

Budapestről sokan megszálltak nálunk a hétvégén. Egyes vendégek úgy döntöttek, hogy a tűz eloltása után inkább saját maga pakol össze és hazamegy.

A feketenap a Hotel Silvanus életében

A tűz keletkezésekor kétszáz vendég tartózkodott a hotelben, nekik szerencsére időben sikerült elhagyniuk az épületet.

katasztrófavédelem korábban azt közölte, hogy teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje. Nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén.