A közhiteles cégadatbázis szerint az új cég a Gold Carpet Ingatlanforgalmazó Kft., amely nevéből is adódóan ingatlanforgalmazással foglalkozik, kizárólagos tulajdonosa pedig Schadl György, míg apja a cég ügyvezetője.

A 24.hu észrevétele szerint a társaság a főtevékenységén túl egyéb tevékenységi körének jelölte meg az út és autópálya építést is.

Schadl-nek és feleségének az érdekeltségében áll a hasonló nevű Red Carpet Kft. is, amelynek szintén ingatlanforgalmazás a fő tevékenységi köre. Ezt a vállalkozást a Végrehajtói Kar korábbi elnökének anyósa vezeti, azonban a Központi Nyomozó Főügyészség vagyonzárral sújtotta.

 Hogy ezzel összefügg-e az új cég megalapítása, azt a lap szerint nem tudni.

Schadl Györgynek egyébként nemrég az édesanyja is vállalkozó lett és rögtön két céget is alapított, még épp a nyugdíjkorhatár előtt, 65 évesen.

Schadl az ellene folyó eljárás miatt 2021 novembere és 2023 novembere között volt letartóztatásban, ezt követően pedig házi őrizetbe került. A bíróság idén februárban azonban enyhítette a házi őrizet szabályait.

Transparency: világraszóló magyar „siker” a korrupció

Megőrizte tavalyi pozícióját Magyarország az Európai Unió tagországai között a Transparency International berlini központja által közreadott Korrupcióérzékelési index 2023-as rangsorában. Hazánk egymás után másodszor lett utolsó az uniós tagállamok között, és világviszonylatban is csupán egyetlen helyezést tudott előre lépni, jelenleg a 76. helyen áll a 180 országot értékelő listán.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→