Tanúként tett vallomást kedden a bíróság előtt Sz. Kálmán, Schadl György egykori bizalmi embere. A férfi a nyomozati iratok alapján 2018–2019 környékéig vitte a pénzeket, szervezte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar akkori elnökének életét, vezette a naptárát, illetve értesítette őt a találkozóiról.

Schadl telefonjában csak „Kálmán Rendőrként” szerepelt a férfi, aki most a Telex tudósítása szerint azt mondta a bíróság előtt, hogy bizalmi kapcsolatnak nevezhető a közöttük fennálló viszony, mivel volt és jelenleg is van kulcsa Schadl lakásához, de már nem járt ott 5 éve.

Sz. Kálmán rakta be az ügyfelektől kapott pénzeket a Schadl irodájában lévő páncélszekrénybe, majd tette rá ezeket az összegeket az iroda hivatalos bankszámlájára. A pénzmozgásokat táblázatokban vezették az irodában, elmondása szerint ő maga papíron vezette a jegyzeteit, azokat pedig odaadta Schadl titkárnőjének, F. Viviennek, aki ezeket beírta a számítógépén lévő „házipénztárba”.

Sz. Kálmán arról is beszélt, hogy amikor Schadlnak intézkedett, akkor az összegek mellé csak a gyuri, drsgy monogramokat írta fel.  

Olyan is volt, hogy egy vp monogramot írt fel, ami elmondása szerint nem Völner Pált takarta, hanem a vizes projektet, azaz Schadl találmányát, a vízzel menő autót.

„Ha Völner Pált jelöltem volna, akkor azt szigorúan nagy V, nagy P kezdőbetűkkel írtam volna, ahogy azt a neveknél illik” – magyarázta Sz. Kálmán, aki szerint ő Völnerrel a tárgyalóteremben találkozott életében először, így nem is vihetett neki korábban semmilyen pénzt vagy borítékot.

Azt is bevallotta, hogy sokszor hallotta Schadlt telefonon beszélni másokkal, néha ki is volt hangosítva a végrehajtói kar volt elnökének a telefonja, de nem volt olyan beszélgetés, amiből valami bűnös dologra gyanakodott volna.

Schadl György rendkívül szereti az autókat, meg a Nutellát. Ezekre költött pénzt, ezekkel szórakoztatta magát. Én nem emlékszem másra

– árulta még el volt főnökéről a férfi.