Továbbra is életveszélyes állapotban van a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán történt vonatbaleset vétlen mozdonyvezetője – hangzott el az M1 csatorna esti híradójában. A Debreceni Egyetem szerda este azt közölte az MTI-vel, hogy a balesetet követően a Klinikai Központba öt sérültet szállítottak, közülük négy embert a berettyóújfalui Gróf Tisza István Campuson láttak el,

a vizsgálatok után hárman már el is hagyhatták a kórházat, egy beteget pedig a traumatológiai osztályon kezelnek.

Az egyetem tájékoztatása szerint a Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusára egy súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak, akit az operációt követően az intenzív osztályon ápolnak.

Szerda hajnalban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a tiltó jelzést, és nekiütközött a Sáp állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

katasztrófavédelem azt írta, a tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. A tehervonat a baleset előtt óránkénti 60 kilométeres sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett.