A közlemény szerint a sárospataki rendőrkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indított nyomozás pénzhamisítás gyanúja miatt azután, hogy több helyszínről hamis húszezer forintos bankjegyekről kaptak bejelentést.

A gyanú szerint a hamis bankjegyeket egy 37 éves miskolci férfi készített abból a célból, hogy forgalomba hozza őket.

A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családja segített, akik főként sárospataki üzletekben vásároltak, főként kisebb értékű termékeket.

Az ügyben öt embert fogtak el, a rendőrség több helyszínen is házkutatást tartott, melyek során elektromos adatokat, laptopot, fémszálakat, tintasugaras nyomtatót, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab húszezer forintos bankjegyet is lefoglaltak.

Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és a 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Hétszázezret fizetett a jogosítványért, végül egy dublőr vizsgázott helyette

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a gépjármű oktatóként és a vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolására hivatkozva 700.000 Ft-ot kért megbízójától a sikeres forgalmi vizsgájának elintézéséhez. Végül a megbízó helyett más személy tette le a forgalmi vizsgát.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→