Néhány éven belül elköltözhet az Országgyűlés, és már azt is tudni, hova – derült ki a Spirit FM műsorából. Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetőjének meggyőződése, hogy átmeneti időszakra új otthonra kell lelniük a honatyáknak, valószínűleg az Igazságügyi Palota adhat helyet nekik erre az időszakra. Idézett egy kormányhatározatot, amely rendelkezik az előkészítésről és arról, hogy ha a beruházás részeként szükség lesz a törvényhozás kiköltöztetésére, akkor az az Igazságügyi Palotába fog történni – tette hozzá

Konkrét tervek készültek már erről, ez az elképzelés messze túl van a gondolatkísérlet fázison, már készült egy beruházási terv is, ami jóváhagyás (vagy elutasítás előtt áll)

– mondta Wachsler, aki bízik abban, hogy pozitív fogadtatásra lel a javaslat.

A kivitelezők kezében van az Agrárminisztérium és az Igazságügyi Palota, ezek a következő néhány éven belül, 2026-27-re el fognak készülni. Megvan a szerződés, megvannak a tervek, megvan a finanszírozás, zajlik a munka – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a költözés mikor történhetne meg, Wachsler azt mondta: az lenne a logikus, hogy ciklusváltáskor kerüljön erre sor, de 2026-ban ez biztosan nem történik meg, mert nem állnak úgy az előkészítéssel.

Lázár János: az állami építési beruházásokról szóló törvény a szuverenitást erősíti

Az építési miniszter legfontosabb elve, hogy „Magyarországon semmi keresnivalója nincs külföldi építőipari vállalatnak, és meg kell akadályozni, hogy külföldi építőanyagokkal dolgozzunk”. Bővebben >>>