A miniszterelnök a közmédiának azt mondta, hogy a kancellárral folytatott beszélgetésének két témája az európai ügyek és a német-magyar kétoldalú kapcsolatok voltak.

Beszámolója szerint egytértettek abban Scholzcal, hogy hogy az autóiparban generációváltás történik. Orbán megjegyezte azt is, hogy Magyarországnak kiemelt szerepe van a német ipar működésében, miközben Magyarország munkahelyeket, gazdasági növekedést és adóbevételt remél.

Orbán Viktor kijelentette azt is, hogy a német kancellárral tisztázták: a Magyarország és Manfred Weber közötti konfliktusok nem német-magyar konfliktusok, nem terhelik meg a német-magyar együttműködést.

A miniszterelnök azt mondta, szerinte Manfred Weber „hungarofób ember, gyűlöli a magyarokat”, és a magyarokat hibáztatja azért, amiért nem lett európai bizottsági elnök.

Manfred Weber egyébként a Fidesz korábbi pártcsaládjának, az Európai Néppártnak a vezetője, annak az EPP-nek, amely épp néhány napja „fogadta be” Magyar Péter Tisza-pártját.

A magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy a magyar uniós elnökség kiemelt céljai közt szerepel a demográfiai helyzet javítása Európában, valamint a migráció is.

Orbán Viktor odavágott Manfred Webernek: „Ursula von der Leyen hozzá képest ministráns kislány”

A németek részei maradnak a magyar gazdaságnak, ez rengeteg előnnyel jár - mondta a miniszterelnök. Amiben viszont az Európai Néppárt megállapodott a baloldallal, nem jó Magyarországnak, ám ő képes meghúzni a fészféket - tette hozzá. A Mercedesről is tett egy fontos bejelentést. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.