- Az egész német ipar egy nagy technológiai átalakuláson megy keresztül, ebben lesz helye a magyaroknak, mert németek ezeket a nagy fejlesztéseket tekintélyes részben Magyarországon hajtják végre  

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott szokásos pénteki interjújában, ám ezúttal Berlinből jelentkezett, ahol tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral.

A németek részei maradnak a magyar gazdaságnak, ezzel rengeteg gazdasági előnyre teszünk szert - közölte a kormányfő. Úgy fogalmazott: 

Ezt kell megerősítenem először is a kancellárral, ... a mindenkori német kancellárral a német-magyar együttműködésre rá kell ütni a kóser pecsétet.

Ennek kapcsán elmondta, hogy a Mercedes most egy olyan beruházást hoz Magyarországra, ami 3-4000 új munkahelyet teremt. Orbán Viktor szerint az új német technológiai fejlesztéseket tekintélyes részben Magyarországon hozzák létre.

A miniszterelnök szerint tragikus lenne Magyarország számára a protekcionista politika, mert akkor „nincs nagy piac” és ha az egész világ nem áll rendelkezésre, nem tudjuk eladni a magyar termékeket. 

Mi a világ számára gyártunk

- mondta, szerinte Németország ezért is szövetségese Magyarországnak. A németek és a magyarok ugyanabban a cipőben járnak, ők is termelőország.

Az unió soros elnökségének júliusi magyar átvételéről Orbán Viktor azt mondta, hogy a fő témák között szerepel

Az Európai Néppártól szólva úgy vélekedett: a liberálisok, a baloldal és az Európai Néppárt szövetséget kötött, és ez a háború párti koalíció megállapodott egy olyan programban, amely nem jó Magyarországnak.

Az interjúban Orbán Viktor keményen bírálta az Európai Néppárt vezetőjét.

A kormányfő szerint szerint Manfred Webernek belzebubi szerepe van a brüsszeli politikai leromlásában, és Ursula von der Leyen hozzá képest ministránskislány, a Weber által vezetett koalíció migrációpárti, a Soros-tervet hajtja végre, Európában lakosságcsere zajlik.

Németországról szólva úgy vélekedett: az ország militarizálódik, elgondolhatatlan volt akár három évvel ez előtt is, hogy a német médiából dől az a meggyőzés és érvrendszer, miszerint Németországnak részt kell vennie egy háborúban, vagy legalábbis egy háborús felet a lehető legnyíltabban, a legtöbb pénzzel, a legtöbb eszközzel, a leghatékonyabb fegyverekkel támogatni kell.

Ha összevetem ez a Németországot a tíz évvel ezelőtti Németországgal, ennek már színe sem olyan, ennek már az íze sem olyan, enne már szaga sem olyan, ez az egész Németország ez nem az a Németország, amit még példaként állítottak mi elég a nagyszüleink, meg a szüleink

- emelte ki Orbán Viktor.

Szerinte anno úgy szólt a tanács:

Fiam, ha szorgalmas ember akarsz lenni, akkor Németországba menjél, ha jól szervezett munkát akarsz látni, Németországba menjél, ha rendet akarsz látni, akkor oda menjél.

A mostani Németország azonban már egy színes, megváltozott, multikulturális világ, amelyben az ide bejövő  migránsok már nem vendégek itt, nem arról van szó, hogy a németek befogadnak ide migránsokat, hanem a baloldali kormányok gyorsított eljárásban adják ki az állampolgárságot százezer szám.

Már saját jogon vannak a migránsok Németországban, ez már az ő országuk is, sőt egyre inkább az övék lesz, ennek mindenfajta hatásai leszek.

Én 2015-ben azt mondtam, hogy ezt nem, nem engedjük be őket, mert akkor Magyarország nem lesz többé magyar ország, ha a migrációs politikát egyszer elhibázod, nem tudod visszacsinálni

- fogalmazott Orbán Viktor.