Drogterjesztés és birtoklás miatt lehet előzetes letartóztatásban egy korábban olimpiai ezüstérmet szerzett férfi. Az Ugytudjuk.hu az eset kapcsán megkérdezte a Magyar Olimpiai Bizottságot arról, hogy ez hogyan érinti az olimpiai életjáradék kifizetését, ám azt a választ kapták, hogy az életjáradékok odaítélését és kifizetését a Honvédelmi Minisztérium kezeli, így ők tudnak érdemleges választ adni a kérdésre. A lapnak azonban a Minisztérium nem válaszolt, ahogy az ügyben állítólag érintett Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sem.

Elérték ugyanakkor a sportoló korábbi menedzserét, aki azt nyilatkozta, hogy a férfi néhány éve megpróbált visszatérni az élsportba, ám ez komolyabb sikerek nélkül ért véget, így felhagyott a versenyzéssel.

Frissítés! 

Az Úgytudjuk hírének megjelenése után, amelyet lapunk szemlézett, megszólalt Kővágó Zoltán volt diszkoszvető, egykori athéni olimpiai ezüstérmés. A sportoló elmondta: tudomása szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében ő az egyetlen élő olimpiai érmes sportoló, ezért őt keverhette gyanúba az említett cikk. 

Soha, semmilyen kábítószerrel kapcsolatos eljárás nem folyt ellenem, egy cigarettát sem szívtam el életemben

– nyilatkozta Kővágó Zoltán a Nemzeti Sport Online-nak. 

Az olimpikon, aki jelenleg a Magyar Honvédségnél őrnagyi rangban szolgál, nyomatékosította: sosem volt ilyen ügye, soha nem ült előzetes letartóztatásban.

Egy magyar bajnok ellen is hajtóvadászat indult

Idén januárban a többszörös magyar bajnok asztaliteniszező Pagonyi Róbert ellen volt érvényben körözés kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Korábban 2016-ban már ült börtönben, szintén kábítószerrel kapcsolatos ügyek miatt, melyet újabb ügy követett, idén azonban toplistás körözést adtak ki ellene.

Parádés drogfogás, egész Közép-Európának jutott volna a kokainból

A spanyol rendőrség az eddigi legnagyobb kokainszállítmány lefoglalásáról számolt be nemrég. A 9,4 tonnányi kábítószert egy hűtőkonténerben, több mint ezer banánoskartonban elrejtve találták meg a dél-spanyolországi Algeciras kikötőjében.
Bővebben--->