Több mint 4 hónapja történt a szörnyű baleset a Nemzeti Színházban a két, súlyosan megsérült színész azonban semmiféle kártérítést nem kapott, pedig becslések szerint több milliós nagyságrendű összeg járna nekik. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó ügyvédhez fordult, hogy minél előbb megkapják, ami megilleti őket – értesült a Blikk.

A 29 éves színésznő mankóval jár, a 60 éves színész pedig a keze miatt hetente háromszor is rehabilitációs foglalkozásokon vesz részt. Felépülésük még hónapokig is eltarthat.

 

Az ügyvédek és a Nemzeti Színház jogi képviselője összefogott.

 

Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is – nyilatkozta Horváth Lajos Ottó ügyvédje, dr. Borbély Zoltán.

 

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia a Rómeó és Júlia című előadás közben sérült meg, amikor a Horváth Lajos Ottó által alakított Capulet már a halott lányát tartja a kezében, és Júliával a karjában fordul ki a jelenetből. A színész ekkor lépett félre és zuhant a mélybe.

Novemberben a rendőrség mellett a Nemzeti Színház is belső vizsgálatot indított. Visszaépítették a nagyszínpadra a Rómeó és Júlia díszletét, hogy lemodellezhessék, mi mehetett félre a tragikus estén. Erről itt írtunk részletesebben >>>