A Minisztérium közleményében tudatta, hogy a tavaly létrehozott új minősítési rendszer célja, hogy egy egységes szabályozási, minősítési és ellenőrzési rendszer jöjjön létre, amelyben a logisztikai szolgáltató szektor beruházásai hatékonyabban és koordinált keretek között valósulhatnak meg.

Kiemelték, hogy a Tudományos és Innovációs, Technológiai, Ipari és Logisztikai Park Tanácsa keddi döntése értelmében összesen 18 logisztikai park cím mellett 3 új, vidéki park jöhet létre és 4 ipari park bővítheti területét.

A közlemény kiemeli, hogy a logisztikai szektor a gazdasági növekedés egyik alapja, mivel közel 2500 vállalat tevékenykedik ezen a területen, és a szektor mintegy 300 ezer munkavállalót foglalkoztat, az ágazat pedig jelenleg a GDP 5 százalékát állítja elő. Ugyanakkor a kormányzat célja, hogy ez 10 százalékra nőjön, mellyel a magyar gazdaság makrotérségeket összekapcsoló hídszerepe is tovább erősíthető.

Minisztérium hozzáteszi, az ágazat megerősítése hozzájárulhat ahhoz, hogy a gazdasági növekedés helyreálljon.

Orbán Viktor ebből a pakliból tervezi Magyarország jövőjét, mutatjuk a lapjait

A magyar miniszterelnök öt lépésben határozta meg évértékelő beszédében, hogyan élhetnének jobban a magyarok. Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatójának segítségével kerestünk néhány támpontot a tervek megértéséhez.