Szalmonella lehetséges jelenléte miatt csípős füstölt kolbászt hívott vissza a gyártó, a Hajnal Húskombinát Kft. – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 2025. július 3. minőségmegőrzési idővel és a G5134 tételszámmal rendelkező kolbászt ne fogyasszák el.
A Hajnal Húskombinát Kft. az MTI érdeklődésére közölte, az érintett csípős, füstölt kolbászt a vásárlók a cég győri boltjába (Aradi vértanúk út 18.) vihetik vissza, ahol blokk hiányában is visszaveszik a terméket, annak árát pedig visszatérítik.
A szalmonella baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. A fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben hőemelkedés, levertség tapasztalható vagy a betegség tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Kormányinfó: itt vannak az év utolsó bejelentései
Megszólalt Lázár János a fuvarozók tüntetése után, jöhetnek a tárgyalások
Kockázat vagy kényszer? Újraindítják a világ legnagyobb atomerőművét
Ez vár a nyugdíjasokra jövőre
Lázár János: Elfogadhatatlan, hogy egy főúttal átszelt kisvárosban lakó kárán akarjon spórolni egy kamionos
Egyik csalódás a másik után: a Nemzetgazdasági Minisztérium elárulta, miért nem jöttek a számok
Csendben lekapcsolnak: mobilok ezrei válnak használhatatlanná
Remeghetünk 2026 miatt? A kétszámjegyű drágulás éve rúghatja ránk az ajtót jövőre
Bejött a filléres adventi mulatság, több tízezren lakhatnak jól karácsonykor