Csütörtök délelőtt a Magyar Nemzet arról írt, hogy meg nem nevezett forrásaik szerint megegyezett a közös listáról három ellenzéki párt.   

A lap információi szerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd abban állapodott meg, hogy Budapesten és az európai parlamenti választásokon is közös listán indulnak idén júniusban, Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége mellett.

A megegyezés a 2026-os országgyűlési választásokra is vonatkozik, ahol Dobrev Klára közös miniszterelnök-jelöltségével indulnának előválasztások nélkül.

Ma reggel megjelent a Magyar Nemzetben egy hír, miszerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek megegyezett a közös listán indulásról, ami megállapodás a 2026-os választásokra is érvényes lenne. Ilyen megállapodás nincs, amennyiben az MSZP-nek a választásokkal kapcsolatban közlendője lesz, akkor azt kommunikálni fogja a sajtó felé

- idézte az Index az MSZP közleményét az ügyben.

A lap megkeresésére a Demokratikus Koalíció is megerősítette, hogy nem született ilyen megállapodás, míg a Párbeszéd sajtóosztálya azt közölte, hogy „nincs mit kommentálni, minthogy nincs ilyen megállapodás”.