Akár 70 többletpontot is kaphat több egyetemen az a középiskolás, aki elvégzi a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programját, tudta meg a Partizán.

2024-től a győri Széchenyi István Egyetem, a jövőben pedig már a Szegedi TudományegyetemPécsi TudományegyetemDebreceni Egyetem, valamint Miskolci Egyetem is pontként fogják elszámolni az MCC középiskolás programbizonyítványát, amivel így akár egy nyelvvizsgát is ki lehet váltani.

Aki elvégzi az MCC programját

15 és 70 közötti többletpontot kaphat összesen 100-ból, míg egy nyelvvizsgáért 36-50 pontot, egy emelt szintű érettségiért pedig 50 pont jár.

Az MCC azt közölte: a program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A 2002 óta működő programban jelenleg 24 helyszínen 4500 középiskolás diák tanul, akik szombati intenzív képzési alkalmakon, klubdélutánokon, valamint e-learning-kurzusokon vesznek részt.

A középiskolás diákok egy sikeres félév teljesítésekor 30-40 órát töltenek tanulással, az iskolai tevékenységükön felül - magyarázza az MCC.