Korlátmagasítások kerültek a budapesti Mammut II. bevásárlóközpont legfelső, negyedik szintjére, miután az elmúlt 13 évben már nyolcan vetettek véget az életüknek a plázában - írja a Telex.

Legutóbb idén novemberben ugrott le egy 36 éves férfi a bevásárlóközpont emeletéről, amely után az üzemeltetők már jelezték, hogy „a legkritikusabb szakaszokon korlátmagasítást hajtanak végre”. 

Korábban már eltávolítottak azokat a tárgyakat (padokat, virágládákat stb.) a folyosókról, amelyek megkönnyíthetik vagy bátoríthatják a magasabb szinteken a korláton való átmászást.

Október közepén külön segítőpont is nyílt a bevásárlóközpontban, az ingyenes mentálhigiénás, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. 

Emellett pedig rendszeres képzést tartanak az üzletközpont biztonsági szolgálatának az intő jelek kiszűrésére, valamint gyakoribb járőrözést jelentettek be a bevásárlóközpont épületében. Intelligens biztonságikamera-rendszert is telepítettek, ami lehetővé teheti a gyors beavatkozást, amennyiben az szükséges.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport