„Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért” címmel hirdetett tüntetést szombat délutánra Magyar Péter, a korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje. A politikai pályára lépett Magyar Péter már a tüntetés előtt néhány órával bejelentette, hogy megalapította a Legyél a változás! Egyesületet.

Az Index tudósítása szerint a hivatalos gyülekező idejére már megtelt a Deák Ferenc tér környéke, és délután kettő óra előtt néhány perccel Magyar Péter is megjelent a tüntetésen. A menetet már ő vezette a Bajcsy-Zsilinszky úton végig a Kossuth tér irányába, miközben többedmagával egy „Talpra, magyarok! Ne féljetek!” feliratú molinót tartott maga előtt.

Három órakor a tömeg megérkezett a Kossuth térre, ahol már ugyancsak sokan gyülekeztek, és kis csúszással megkezdődtek a beszédek. A tér a különböző beszámolók és fényképek alapján eddigre már megtelt. 

Több beszédet követően Magyar Péter azzal kezdte a színpadon, hogy 2024. április 6. dátumát jól meg kell jegyezni, mert

„mostantól semmi nem lesz úgy, ahogy eddig volt”, „a magyar nemzet megüzente, hogy eddig és ne tovább”.

Szerinte az általa meghirdetett tüntetésre több százezren érkeztek, ehhez kapcsolódóan pedig azt emelte ki, hogy pár hét alatt az ország legtávolabbi szegletébe is eljutott a remény üzenete.

„Olyat tettünk pár hét alatt, ami példa nélküli a rendszerváltás óta, egy kis garázsból indulva megrendítettük a húszéves politikai status quót” – idézi az Index Magyar Pétert, aki szerint minden lejáratás csak tovább erősíti őket. 

Országjárás és újabb tüntetés

Elmondta, hogy erős nemzetállamokon nyugvó, erős EU-ra van szükség, fontos a jogállami vita mielőbbi lezárása, a források hazahozatala. Csatlakozna az Európai Ügyészséghez, konstruktív, de kritikus párbeszédet folytatna az uniós intézményekkel, és a föderális európai szuperállamot is elutasította.

Bejelentette, hogy jövő héttől két hónap alatt bejárják az egész országot, és azt is megígérte az Index tudósítása szerint, hogy anyák napján – ami idén május ötödikére esik – újra „találkoznak”.

A demonstrációt a politikus Facebook-oldalán is élőben lehetett követni, ezen a linken visszanézhető.

Fidesz-KDNP: Magyar Péter = Márki-Zay Péter

Magyar Péter a dollárbaloldal új politikusa, és a baloldal háborúba vinné Magyarországot – idézi Menczer Tamást, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatóját az MTI. Menczer a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban arról beszélt, hogy Magyar Péter „baloldali politikus, a dollárbaloldal új politikusa”, „pontosan olyan, mint Márki-Zay Péter, és pontosan ugyanazok támogatják, akik Márki-Zay Pétert támogatták”.

„Soha ne felejtsük el, hogy a baloldal lerombolná Magyarország békéjét és biztonságát, belevinnének minket a háborúba, beengednék a bevándorlókat és ránk szabadítanák a genderpropagandát is” – fogalmazott a kommunikációs igazgató, hozzátéve, hogy „a helyzet ma sokkal súlyosabb, mint korábban bármikor”, „az ugyanis, amit ma a világban látunk, az háborús készülődés”.