2023 januárjában készült az a felvétel, amit Magyar Péter a holnapi napon nyilvánosságra fog hozni – erről beszélt a Diákhitel Központ volt vezetője a Gulyás Balázs újságírónak adott interjújában. Magyar állítása szerint korábban soha nem rögzített egy beszélgetést sem.

Azon a januári napon a lemondást javasolta az akkori feleségének, amire Varga Judit úgy reagált, hogy ez egy maffiakormány, amiből nem lehet kiszállni. Több más dolog is elhangzott ekkor, azonban nincs minden rajta a felvételen.

Magyar állítása szerint a felvétel a lakásukon készült, amit a családja biztonsága érdekében rögzített, eredetileg nem szerette volna nyilvánosságra hozni. 

Két vagy három hete beszélt Varga Judittal, akitől azt kérte, hogy menjen be ő is az ügyészségre, ezt azonban a volt miniszter elutasította.

Arról is beszélt, hogy Varga Judit korábban tudta, hogy készült egy hangfelvétel a beszélgetésükről.

Magyar két dolog miatt hozza nyilvánosságra a felvételt: az ügyészség viselkedése és az utána kiadott közlemény, illetve a „propagandamédia” ellene indított támadása.

Véleménye szerint, amennyiben a kormány nem gyakorol bűnbánatot, akkor úgy járnak majd, mint a Gyurcsány-kormány, amikor nem mondtak le az őszödi beszéd kiszivárgása után.

A felvételről még annyit közölt, hogy a Völner-Schadl-ügyről lesz szó rajta, a nyilvánosságra hozatala pedig nem bűncselekmény és a volt feleségének sem árt vele.