„Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért” címmel hirdetett tüntetést szombat délutánra Magyar Péter, a korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje. A politikai pályára lépett Magyar Péter már a tüntetés előtt néhány órával bejelentette, hogy megalapította a Legyél a változás! Egyesületet.  Több beszédet követően Magyar Péter azzal kezdte a színpadon, hogy 2024. április 6. dátumát jól meg kell jegyezni, mert „mostantól semmi nem lesz úgy, ahogy eddig volt”, „a magyar nemzet megüzente, hogy eddig és ne tovább”.

Szerinte az általa meghirdetett tüntetésre - szerinte - több százezren érkeztek, ehhez kapcsolódóan pedig azt emelte ki, hogy pár hét alatt az ország legtávolabbi szegletébe is eljutott a remény üzenete. „Olyat tettünk pár hét alatt, ami példa nélküli a rendszerváltás óta, egy kis garázsból indulva megrendítettük a húszéves politikai status quót”.

Országjárás és újabb tüntetés

Elmondta, hogy erős nemzetállamokon nyugvó, erős EU-ra van szükség, fontos a jogállami vita mielőbbi lezárása, a források hazahozatala. Csatlakozna az Európai Ügyészséghez, konstruktív, de kritikus párbeszédet folytatna az uniós intézményekkel, és a föderális európai szuperállamot is elutasította.

Bejelentette, hogy jövő héttől két hónap alatt bejárják az egész országot, és azt is megígérte az Index tudósítása szerint, hogy anyák napján – ami idén május ötödikére esik – újra „találkoznak”

„Kontraproduktív volt, amit csináltak” – mondta Magyar Péter a VálaszOnline podcastjében Varga Judit Frizbi-interjúja kapcsán. A Diákhitel Központ egykori vezetője szerint rendkívül méltatlan helyzetbe hozták a volt feleségét, „iszonyatosan sokat ártottak – és ő is, ezt ki kell mondanom – a gyermekeinknek” – fogalmazott.

Magyar hozzátette, hogy szerinte 

„teljesen hülyének néztek mindenkit” azzal, hogy ex feleségét „mindenről kérdezték az interjúban, csak a lényegről nem”.

Varga Judit volt férje úgy nyilatkozott, most még sokan el fognak indulni fideszes színekben, mert már nincs lehetőség ugrálni, de

senki ne legyen meglepődve, ha az önkormányzati választás után rengeteg polgármester hagyja majd ott a Fideszt.