A halmozódás kezdete óta, azaz az elmúlt 27 hétben mintegy 66 százalékkal nőtt meg a kereslet  a számsorsjáték iránt.

Az ötöslottón jelenleg a játék történetének második legmagasabb összegű jackpotja, 5,88 milliárd forint várja a játékosokat. A hatoslottón 12 hete nem találta el senki a nyerőszámokat, 1,78 milliárd forint ezen a hétvégén a tét, ez a játék történetének ötödik legmagasabb összegű jackpotja.

Az elmúlt mintegy félévben összesen 880 játékos maradt el mindössze egy találattal az ötöstől, többségük a négytalálatosért átlagosan egymillió forintot kapott. A múlt héten pedig 28 játékos jutott a jackpot közelébe - tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt.

A játék 67 éves története során több mint 40-en váltak milliárdossá, mintegy 60-an százmilliomossá.

A halmozódás a kettes nyerőosztályban is rekordot hozott a héten: az ötöslottó története során múlt héten először fordult elő, hogy több mint négyezer forint feletti összeget ért a két hibátlan iksz.

A két népszerű lottójátékon a várható főnyeremény összege összesen több mint 7,5 milliárd forint.

A számsorsjátékok történetében az ötös- és hatoslottó több mint tíz héten át tartó közös halmozódása 27 esetben fordult elő az elmúlt 25 év alatt.

Minden idők leghosszabb hatoslottó halmozódása 23 hétig tartott 2019-ben, az ötöslottón pedig 39 hét a rekord, amely 2020-ban történt, a főnyeremény több mint 6,4 milliárd forint volt.

A nyeremény halmozódására a szabályok szerint 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, ugyanakkor erre a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa.