„Elképesztő méreteket öltött a Fidesz és Karácsony Gergely összefogása a hármas metró ügyében” – fogalmazott az LMP-s politikus, aki azt követelte a kormánytól és a főpolgármestertől, hogy oldják fel az ügyben a szerződések titkosítását.

Úgy vélte: ebben az ügyben csak akkor fognak tisztán látni, ha az LMP jelöltjét, Vitézy Dávidot választják főpolgármesternek, mert sem a Fidesz jelöltjétől, Szentkirályi Alexandrától, sem Karácsony Gergelytől nem várható, hogy a tisztázzák ezt. 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára úgy reagált: az LMP korábban hatpárti megállapodás részeként támogatta Karácsony Gergelyt, most viszont hirtelen ellenzéke lett a főpolgármesternek – írja az MTI. 

Az LMP eddig csipkerózsika álmát aludta, nem kifogásolta a főváros adósságállományának növekedését, de elfelejtett szólni a "guruló dollárok" ügyében is, most pedig egyszer csak felébredt

– jegyezte meg.

Hozzátette, hogy négy éve volt az LMP-nek arra, hogy a metrókocsik ügyével foglalkozzon, mégis csak most, a kampányban került ez elő.