lakásbiztosítási kampány harmadik hetében 19 százalékkal nőtt az új kötések száma az egy héttel korábbihoz képest, az elmúlt hétvégén pedig 47 százalékos volt a többlet az egy héttel korábbihoz képest - derül ki a Netrisk összeállításából.

A piacvezető online biztosítási portál adati szerint a legtöbb új szerződést

míg a legnagyobb növekedést a portfoliónkon belül

  • a KÖBE, 
  • a Genertel,
  • Gránit
  • Generali
  • és a K&H érte el a Netrisknél.

Netrisken történt kötések esetében közel 35 ezer forint az átlag, de a lakóingatlanok méretétől nagyban függ az éves díj:

  • Egy 40 négyzetméternél kisebb alapterületű garzonlakásnál az éves átlagdíj 15 200 forint. 
  • A 40-80 négyzetméteres lakásoknál 18700, a 80-120 négyzetmétereseknél pedig 32 200 forint ugyanez. 
  • A családi házak közül a 150 négyzetméteresnél kisebbekre 35700 forintért, a 150-300 négyzetméteres társaikra pedig 53 500 forintos átlagdíjjal kötöttek biztosítást márciusban.

A kampány eddigi eredményei azt mutatják, hogy

Budapesten a XIV., XIII., XI. kerületi ingatlanokra kötötték a legtöbb lakásbiztosítást, a Budapesten kívüli piacon pedig Debrecen az első. Lakosságarányosan pedig Székesfehérvár áll az élen.

A cég közleménye idézi Besnyő Mártont, aki közölte: az alapbiztosítások mellé sokan kötnek különböző kiegészítő szolgáltatásokat. Ezek közül a legnépszerűbbek az ablak- és tetőbeázásra, elfolyt víz költségének megtérítésére, duguláselhárításra, klímaberendezésekre és a besurranó tolvajok okozta károkra szólnak.

A Netrisk ügyvezető igazgatója szerint egyelőre még korai mérleget vonni a lakásbiztosítási kampányról, azt csak majd csak a zárás utáni összesített adatok alapján lehet megtenni.

A Netrisk adataiból azonban az látszik, hogy sokan kapcsoltak és kötöttek új biztosítást. A kampány biztosan hozzájárult ahhoz, hogy az ingatlanok újjáépítési értéke alapján korábban látható alulbiztosítottsági arány javuljon.

Ahogy arról az Economx is beszámolt: a korábbi lakásbiztosítást az ügyfelek április 2-áig, azaz kedd éjfélig tudják felmondani a biztosításukat, de ez a felmondás beérkezésének a határideje. Számos esetben további adminisztráció miatt szükség van arra, hogy korábban zárják az adott társaságok a bejelentési határidőt. Az új biztosító kiválasztására a későbbiekben is lehetőség van.