Csurig van a gyepmesteri telep Komlón, ahol már egyetlen jószágon kívül nem tudnak gazdátlan állatot befogadni.

A menhely vezetői éjt nappallá téve keresik a gazdát a bentlakóknak, hogy újakat lehessen befogadni. Ha egy állat gazda nélkül marad több mint egy hónapig, kénytelenek elaltatni.

Rendkívül sok esetben altatásveszély van a telepen a felelőtlen állattartás miatt. Jelen pillanatban körülbelül 20 felett van a kutyák száma és most egy darab üres kennellel rendelkezünk

– mondta az ATV-nek Kiss Papp Petra, a Komlói Városgondnokság ügyintézője.

Szörnyűség: dühében kihajította saját kutyáját a negyedikről

Ledobta kutyáját a negyedikről egy férfi, állatkínzás miatt ötven nap elzárásra ítélték. Bővebben >>>

Az önkormányzat a felelőtlen emberek helyett gondolkodik megoldáson

A város önkormányzata a telep kennelinek számának növelésére dolgoz ki egy tervet, pedig szerintük az lenne az ideális megoldás, ha az emberek vállalnák a felelősséget az állatokért.

Önkormányzati szinten az ebtartó telepek bővítése a cél, jelenleg két gyepmester áll rendelkezésre, akik számának növelésével és a telepek bővítésével próbálják orvosolni a helyzetet. Kiemelték, hogy szükség van a lakosság felelősségteljes ebtartó tevékenységére is.

Miért nem tanultak az emberek felelős állattartást?

A Komlói Állatvédő Közhasznú Egyesület titkára szerint „az ország felelőseinek is az lenne a feladata, hogy megtanítsa a felelős állattartást”. Az egyesületnél képzésekkel próbálják megtanítani az embereket, hogyan kell egy állatot gondozni és milyen feltételekkel lehet örökbefogadni.

Az egyik szomszédos településen, Gödrén megépült egy új kutyamenhely, ami Komló segítségére siethet.