Fél évre bevonták a jogosítványát és hatvanezer forintos pénzbírságot kapott egy Érden driftelő autós. A helyiek júniusban több felelőtlen sofőrt is láttak ilyen módon vezetni. Az embereknek mára elegük lett az RTL szerint a folyamatos gumicsikorgásból és szóltak a rendőröknek. 

A környéken járó gyalogosok és autósok biztonságára is fittyet hányt az a 22 éves fiatalember, aki versenypályának nézett egy szigetszentmiklósi körforgalmat. A vezető június 23-án éjszaka gondolta úgy, hogy kövér gázt taposva, fekete csíkokkal dekorálja ki a flasztert.

Többször volt kénytelen manőverezni, a kisodródást elkerülve kihajtani, előadásával másokat és magát is igen komoly veszélynek tette ki

– írja közösségi oldalán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Szombaton hajnalban pedig egy csaknem 700 lóerős Mercedes versenyzett az Árpád hídon, a sofőr elvesztette a kontrollt a gépjárműve fölött, ezért nekicsapódott a hídon átvezető kerékpárút és az autóút közötti szalagkorlátnak, a baleset következtében egy arra közlekedő fiatal kerékpáros életét vesztette. 

Egy friss felmérés alapján egyértelmű: nemtől, kortól, iskolai végzettségtől és lakóhelytől függetlenül azt szeretné a magyar lakosság, ha gátat szabnának a gyorshajtásnak, így a jövőbeli hasonló tragédiáknak.

A Magyar Kerékpárosklub örömünnep helyett tüntetni megy

„Miután egymás után két esetben is vétlen, kerékpárutakon szabályosan kerékpározókat öltek meg, lemondjuk a július 10-ére tervezett Happy Mass a Váci úton 2023 eseményünket. Budapest első védett kerékpársávjaira szervezett örömtekerés helyett tüntetést szervezünk" – tette közzé hivatalos Facebook-oldalán a Magyar Kerékpárosklub. Mint írják, a demonstráció célja, hogy felhívják a figyelmet arra: a városban kerékpározóknak és gyalogosoknak is joguk van a biztonságos környezethez, ahol nem féltik az életüket.