A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 36 éves budapesti férfit, akit a bíróság 3 év börtönbüntetésre ítélt – írja az Ügyészség közleményében.

A vádlott 2024. április 23-án éjszaka egy budai kórház több kórtermébe is besurrant és ellopta a betegek mobiltelefonjait, több mint 175 ezer forint értékben. A férfit már másnap hajnalban elfogta a rendőrség, a nála megtalált telefonokat lefoglalta és kiadta a sértetteknek, az okozott kár így megtérült.

A bíróság 3 napon belül 4 rendbeli kifosztás büntette miatt 3 év szabadságvesztésre ítélte. Ugyanakkor ez még nem jogerős, mivel a vádlott és annak védője fellebbeztek. Ezért annak érdekében, hogy a bűnismétlés ne történjen meg, az elkövető letartóztatásban várhat a másodfokú bíróság döntésére.

Az esetről biztonsága kamera is rögzített felvételt, amelyek jól látható, ahogy a férfi bemegy az egyik betegszobába, majd nem sokkal később kijön, ezt követően pedig egy újabb betegszoba előtt áll meg.

Íme lista: ezeket lopják a magyarok

Az élelmiszerárak növekedésével a bolti lopások száma is megemelkedett Magyarországon. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.