Víghné Pintér Lilla, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója az MTI-nek elmondta, 2011-ben csökkent az iskolába járók létszáma, ám az utóbbi években egyre többeket iratnak be hozzájuk. Hozzátette, két nyolcadikos osztály van az intézményben, a többi évfolyamon három osztály működik.

Mivel angol és magyar nyelven zajlik az oktatás, az előírás szerint bizonyos tantárgyakat csoportbontásban kell tanítani, így egy osztálynak két tanteremre van szüksége, magyarázta az igazgató. Emiatt egy ideje már nem volt elegendő a 25 tanterem, új helyiségek építésére pedig nem állt rendelkezésre forrás.

Ezért a fenntartó Orosházi Református Egyházközség úgy döntött, hogy konténereket vásárol.

konténerek telepítését idén nyárra fejezték be, amelyekben három, egyenként 56 négyzetméteres tantermet, egy tanári szobát, egy folyosót, mosdókat és raktárat alakítottak ki. A tantermeket hűtő-fütő klímával, redőnyökkel és elektromos fűtéssel is felszerelték. 

A 130 éve alapított iskola fenntartását 2011-ben vette át a református egyház. Ugyanebben az évben indult az első két tanítási nyelvű évfolyam is. Jelenleg 23 osztályba 514 diák jár, akiket 57 pedagógus tanít.

Pintér Sándor üzent, kért valamit a szülőktől

Levelet írt Pintér Sándor belügyminiszter a Kréta rendszerben annak az 1,1 millió diák szüleinek, akiknek a gyermeke a közoktatásban tanul. Ebben többek között arra kéri őket, hogy működjenek együtt az iskolával, segítsék és támogassák a tanárok munkáját. Kitért arra is, hogy a tanulók terhelésének egyenletesebb elosztása érdekében hosszabbak lesznek a szünetek.
Bővebben--->