Pekingben találkozott kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Csang San volt kínai kereskedelmi miniszter, az Országos Népi Gyűlés pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke.

Az egyeztetés után Szijjártó elmondta, hogy Magyarország számára örvendetes hír a kínai gazdaság bővülése, mivel a németországi mellett az ázsiai országban zajló folyamatok bírnak a legnagyobb hatással a hazai gazdaság teljesítményére.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta:

Hatezer milliárd forintnyi kínai beruházás zajlik Magyarországon, hatezer milliárd forintnyi gyárépítés van folyamatban jelenleg.

 

Szijjártó Péter kiemelte, hogy 25 ezer új munkahely megteremtését várják ezektől a gyáraktól. Az Orbán-kormány minisztere hangsúlyozta, hogy a kínai vállalatok abszolút piacvezető pozícióra tettek szert az autóipar területén és üdvözlendőnek tartja, hogy a villanyautó előállítással foglalkozó ázsiai cégek Európában elsőként Magyarországra hozzák a gyáraikat.

Videóra vették, hol készül a szegedi BYD gyár

Egy szegedi videós, Petrács Alex, azaz Axefly Vision korábban már számos látványos drónvideót készített a Tisza-parti városról. A készülő BYD elektromos-autógyárat is filmre vette.