„Nemcsak a budapestieknek, de Budapestnek is megérte az olcsóbb bérletek bevezetése” – közölte a főpolgármester pénteki Facebook-bejegyzésében. „Az első adatok szerint a 20 éve várt tarifaközösség bevezetése után a budapestiek kiálltak, és kitartottak a Budapest-bérlet mellett, és komoly az esély a bevételeink növekedésére is.”

Az eladások többsége a Budapest Go-n keresztül történik. A Pest megyei teljes árú, és az állami menetdíj-kiegészítéssel a szolgáltatók számára a teljes árú bérlettel azonos bevételt jelentő diákbérletből csaknem háromszor annyi fogyott, mint az előző időszakban, ami az elszámolási rendszer miatt bőven kompenzálja a csak Budapestre érvényes bérletek értékesítésében tapasztalt 17 százalékos visszaesést.

Ugyanakkor a közösségi közlekedés fejlesztése, az olcsóbb utazás, a diákok kedvezményei, a tarifaközösség az agglomerációval mind olyan lépések, amelyek a jövőt szolgálják

– hangsúlyozta Karácsony Gergely.

Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a budapestiek tovább, és jobb minőségű életet éljenek városukban. És igen, ezért csináljuk. Jövőt adunk Budapestnek! – fogalmazott a bejegyzésben a városvezető.