A Bridge design & engineering nevű nemzetközi szakmai lap nyomtatott magazinjának címoldalára került fel egy kép a Kalocsa-Paks Duna-híd egy korábbi építési fázisáról, amelyet a Magyar Építők fotósa, Erdei Mihály készített.

Ugyanakkor ezen felül egy terjedelmes cikket is szentelt a lap a fejlesztésnek, ami a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében zajlik. A magazinban a közép-európai körkép egyik állomásaként három oldalon keresztül írnak a projektről.

A Magyar Építők szerint a cikk úgy fogalmaz, hogy jelentős mérföldkőhöz érkezett a XX. magyarországi Duna-híd építése 2024 januárjában, mivel több héttel a tervezett határidő előtt elérte a lezárást a hídpálya.

A cikkben kitérnek a projekt legnagyobb kihívásaira is, többek között arra, hogy a szerkezetépítés során a híd 89 szegmensből tevődött össze, amelyekhez több mint 150 munkafolyamat tartozott.

Kész az új Duna-híd: száz évig biztosan szolgálni fog

Elkészült a mederzárás az új Duna-hídon, létrejött a kapcsolat a paksi és a kalocsai part között, előállt az a végleges statikai váz, mely az átadást követően legalább 100 évig átkelőként fog szolgálni a folyam felett.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->