A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla útlevelükkel - írja honlapján a MÁV-VOLÁN-csoport.

A „Hol vagy, Kajla?” program keretében a 2023-as iskolai – tavaszi, nyár és őszi – szünetekben összesen már közel 180 ezer utazás történt MÁV-VOLÁN-csoport járatain valamely Kajla termék felhasználásával.

Idén ősszel minden alsó tagozatos gyermek új, világoszöld Kajla útlevelet kapott, amivel december 22-től január 7-ig díjmentesen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton.

Ehhez a világoszöld Kajla útlevél mellett a diákigazolványra vagy személyazonosító igazolványra van szükségük, amivel kiváltható a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegy.

Ezúttal is elérhető lesz a „KajlaBalaton24 jegy”, ami az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, legkésőbb január 7-én éjfélig. A balatoni Kajla jeggyel ez idő alatt korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred–Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-START Szabadbattyán–Tapolca, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy–Sümeg közötti vonalszakaszán, valamint a balatonfenyvesi kisvasúton, ahol január 7-éig ünnepi fényfüzérrel díszített szerelvények járnak.

A vasútvillamosokra Kajla útlevéllel a „Díjmentes Kajla TramTrain A-B-C zónajegy” is megváltható, ami az utas által megadott időponttól egy óráig érvényes, egyszeri utazást biztosít a TramTrain járatok teljes útvonalán, a 135-ös vasútvonalon közlekedő vonatokon Szeged és Hódmezővásárhely között, valamint Hódmezővásárhelyen a Volánbusz helyközi csatlakozó járatain a szakaszhatárig, illetve szakaszhatártól.

Idei újdonság az „ovis Kajla útlevél”, amit az óvodások számára lehet igényelni, ez névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál, hiszen a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak.

Részletes jegyváltási információk az alábbi linken olvashatóak.

Kevesebbet érhet a Budapest bérlet: kivonul a fővárosból a MÁV és a Volán

Megszüntetik, pontosabban nem hosszabbítják meg az év végén lejáró szerződéssel létrejött úgynevezett hibrid modellt a HÉV-járatok, illetve az agglomerációs buszjáratok esetében. Bővebben --->