Egy II. kerületi társasház lakója tegnap délben jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, hogy szomszédja zavart állapotban, mezítláb őrjöng az udvaron - írta a police.hu.

A helyszínre érkező járőrök látták, hogy a férfi mindkét kezében kés van, ezért felszólították, hogy álljon meg, és dobja el az eszközöket. A férfi csak a rendőrök többszöri felszólítására – amikor már a fegyverüket is elővették – dobta a földre a késeket.

A rendőrök a zavart férfit megbilincselték, majd mentőt hívtak hozzá, csakhogy a 48 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette.

Miután életjeleket nem mutatott, a rendőrök levették a bilincset és azonnal megkezdték az újraélesztését. Ezzel egyidőben megérkeztek a mentők is, de segíteni már ők sem tudtak, a szakszerű ellátás ellenére a férfi a helyszínen életét vesztette.

A haláleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. Mivel felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábító hatású anyagot fogyasztott, a BRFK nyomozást indított.

A halálesettel összefüggésben soron kívüli, hatósági boncolást rendeltek el, amely megállapította, hogy a férfi halálának oka a rendőri intézkedéssel nem hozható összefüggésbe.