Tovább terjeszkedik a Jysk Magyarországon, márciusban két új üzletet nyitnak Bicskén és Várpalotán, így összesen 98 üzlete lesz a skandináv bútorláncnak. A nyitások mellett a régebbi üzletek is megújulnak világszerte, globálisan több mint 3300 áruház egy új koncepció szerint működik majd.

A Jysk Csoport forgalma a 2022-es 2023-as gazdasági évben 5,2 milliárd euró volt.

A Jysknek jelenleg Magyarországon több mint ezer munkavállalója van, a bútorlánc hazai árbevétele 97 milliárd forint volt.

Legutóbb a budapesti agglomerációban, Solymáron, illetve Móron nyílt új áruház, decemberben pedig a 19. kerületben, és Szarvason adtak át egy-egy új üzletet.

Az idei 2023-as 2024-es pénzügyi évben még egy új áruház nyitását tervezik – mondta Szimeiszter Sándor, a JYSK Magyarországért, Ausztriáét és Görögországért felelős vezetője.

Úgy fogalmazott: az online vásárlások felpörgése mellett továbbra is jelentős az igény a fizikai áruházakra, főleg a nagyobb értékű termékek, így a bútorok, matracok vásárlásánál. Fontos, hogy mind a fővárosban, mind pedig vidéken közel legyenek a vásárlókhoz, ezért nyitnak egyre több áruházat országszerte.

Fontos az energiahatékonyság

Az új áruházak mindegyike közel ezer négyzetméter alapterületű lesz, és a 3.0-ás koncepció jegyében a bútorok közötti eligazodást három bemutatószoba segíti, de külön matracstúdiót is kínál a Jysk, ahol a vásárlók otthonos környezetben nem csupán tanácsokat kapnak, de ki is próbálhatják a termékeket.

A dekorációs kellékek és kiegészítők pedig még nagyobb területet kaptak. A munkálatok során kiemelt figyelmet fordítottak az energiahatékonyságra, így például az izzókat LED-ekre cserélték, a szociális helyiségekbe pedig mozgásérzékelőt szereltek.

Az üzletekben a világítás szakaszolt, a világításnak köszönhetően az energiafogyasztása legalább 25 százalékkal csökkenhet.

Az új áruházak nyitása mellett a meglévő üzleteit is folyamatosan átépíti a Jysk a 3.0-ás koncepció szerint, ez azt jelenti, hogy 2024 év végéig világszerte a vállalat minden áruháza, több mint 3300 egység megújul. Magyarországon március 6-án Vecsésen és Szigetváron nyílik meg újra a következő átalakított áruház.

Ecserről szolgálnak ki hat országot

A Jysk üzletlánc ecseri elosztó központját 2022-ben adták át – erről itt írtunk bővebbe, hogy húsz focipályányi területre költözött a skandináv cég.  A high-tech bázisról már hat európai országot és ezeknek az országoknak az online rendeléseit szolgálják ki. Így a magyar, horvát, szlovák és szlovén üzletek mellett Bosznia-Hercegovina és Szerbia Jysk-üzletei is Ecserről kapják az árut.

A 200 millió eurós beruházásból létrejött központ az ország legnagyobb ilyen létesítménye, ahol két, több mint 40 méteres, teljesen automatizált magasraktár is működik. A logisztikai központból hetente 400 teherautó gördül ki, a 143 ezer négyzetméteres bázison nagyjából 130 ezer köbméternyi árut tárolnak, ami még mindig csak 50 százalékos kihasználtságot jelent.