Hétfőn a párásság, a ködfoltok feloszlása után alapvetően napos időre számíthatunk a délnyugat felől növekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett.

Ugyan a legtöbb helyen nem várható csapadék, egy-egy zápor kialakulása nem kizárt. A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére többnyire 4 és 12 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Az agroinform.hu kiemeli: az ilyenkor megszokotthoz képest jóval magasabb hőmérséklet miatt már láthatóan éledezik a természet, de a héten egy lehűlés szakítja meg a tavaszias időt.

A következő időszakban átmenetileg helyenként visszatérhetnek az éjszakai fagyok. Március első hetében változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, olykor élénk széllel, néhol esővel.

Szerdától csökkent a nappali felmelegedés mértéke, a maximumok már csak 8-15 fok között alakulnak.

Csütörtökön és pénteken szinte mindenhol számíthatunk többórás napsütésre. Csak néhol fordulhat elő átmenetileg futó zápor. Csütörtökön még sokfelé élénk lesz az északkeleti szél, majd péntekre mérséklődik a légmozgás. Reggelente helyenként fagyhat. Délutánonként 9 és 15 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők - írja az idokep.hu.