A közlekedési projekttel a HÉV-en Cinkotától átszállás nélkül lehet majd a Déli pályaudvarig, a 2-es metró jelenlegi végállomásáig utazni.

Pántya József XVI. kerületi polgármester hozzátette, hogy a pálya megépítésén túl a HÉV járműparkot is kicserélik, valamint biztosítóberendezéseket, egy járműtelepet és egy P+R parkolót is kiépítenek. A négy kerület közlekedését érintő programot uniós forrásból kívánják megvalósítani.

Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő szerint a beruházás az ingatlanok értékére és a kerület közterületeinek fejlődésére is jó hatással lesz.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere kiemelte, hogy a fejlesztés megszünteti a sokszor 8-10 perces várakozási időt, amelyet a HÉV vonalán lévő szintbeli kereszteződések okoznak. A felszíni közlekedés mellett ugyanis a vonatok a felszín alatt és a felüljárókon is közlekedni fognak.

Szólt a MÁV: már nem sokáig adnak olcsó jegyeket az Adriára

Már a jegyek fele elkelt a június 18-tól szeptember végéig közlekedő Adria InterCitykre, éppen ezért figyelmeztetnek: még időben foglalja le a helyét, aki idén nyáron vonattal utazna az Adriára.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→