A Green Fox Academy-n különböző területekről érkező tanulókat képzetek át programozóvá, a képzés részeként pedig garantálták a munkába állásukat is. Az intézmény azonban tavaly december, amikor 167 aktív hallgatója volt, bejelentette, hogy bezárja kapuit. Emiatt pedig sokan hoppon maradtak.

A Telex cikke szerint az iskola néhány hetestől közel egy évig tartó képzéseket kínált, és volt olyan képzésük is, amely milliós összegekbe került. Az intézmény egyik nagy előnyeként hirdette azt, hogy állásgaranciát vállal úgy, hogy a tanulókat kiajánlja partnereinek, felkészítve őket az interjúra, sőt, még az önéletrajz írásban is támogatást nyújtott.

Mindezért cserébe azonban a tanulók nem kereshettek munkát egyénileg, különben kötbért kellett fizetniük.

A tanulói szerződésben a lap információi szerint az állt, hogy a vizsga letételét követően három hónapig kizárólag a Green Fox kereshet a tanuló számára munkát, ellenkező esetben 800 ezer forintot kell fizetni. Ugyanakkor a cég, miután bejelentette, hogy bezár, elérhetetlenné vált, így a tanulók számára nem tisztázódott, hogy a kikötés vonatkozik-e még rájuk.

A Telexnek az egyik ott végzett tanuló azt mondta, egészen februárig nem tudta, hogy az állásgarancia érvényes-e rá, vagy kötbért kell-e fizetniee, amennyiben állást találna magának. Az iskola ugyanakkor azt állítja, megfelelően tájékoztattak.

Az iskola azzal indokolta a megszűnését, hogy a magas infláció és az egyéb gazdasági nehézségek folyamatos kihívás elé állították őket, a kedvezőtlen körülmények hatására pedig a munkaerőpiac is visszavette a tempót, ami nagy hatással volt az üzleti modelljükre is.

Megugrott az álláskereső informatikusok száma

Rekordszámú IT-szakember adott számot tudásáról a legnagyobb hazai informatikai versenyen, ami rámutatott, hogy bizony az informatikai piacot is elérte a recesszió.
Ha többre kíváncsi, ide kattintva olvashat tovább--->