Listás szavazással válasszák meg a Fővárosi Közgyűlés tagjait jövőre az önkormányzati választáson, ne a kerületi polgármesterek kerüljenek a testületbe – szerepel a Mi Hazánk múlt héten benyújtott törvénymódosító javaslatában. A Szabadi István országgyűlési képviselő által benyújtott törvénymódosító már csütörtökön az Országgyűlés elé kerül.

A 24.hu a Mi Hazánkra hivatkozva azt írta, az ellenzékinek számító párt azért kezdeményezte a javaslatot, mert szerintük a választási rendszerünk aránytalan és antidemokratikus, és általa alapvetően a Fidesznek lejt a pálya.

Karácsony Gergely már korábban kifejtette: úgy véli, a listás választási rendszer visszaállításának javaslata mögött valójában nem a Mi Hazánk, hanem a kormánypárt áll.

Tarlós István korábbi budapesti főpolgármester is elmondta a véleményét a Mi Hazánk javaslatáról: Karácsony Gergely fideszes elődje sem támogatná, hogy listás rendszer valósuljon meg a Fővárosi Közgyűlés tagjainak kiválasztásakor.

Őket támogatja Gyurcsány Ferenc: íme a közös ‘24-es polgármester-jelöltek

Napvilágot látott az MSZP-DK megállapodás névsora a közös 2024-es polgármester-jelöltekről az őszi önkormányzati választásokra. Már böngészhető a budapesti és az országos lista. Bővebben --->