A vád szerint 2023. február 19-én éjjel 1 óra környékén két társaság szólalkozott össze az V. kerületi Erzsébet téren. Az eset során az egyik vádlott megütötte az emberölés későbbi vádlottját. A harmadik vádlott ekkor még megpróbált a verekedők visszatartani.

A megütött fiú az őt megütő vádlott után ment, ekkor azonban a sértett elé állt, dulakodni kezdtek. A vádlott ekkor egy pillangókést vett elő, amivel nagy lendülettel megszúrta a sértettet. Ezután az elkövető megpróbált elfutni, azonban a másik két vádlott a földre szorította és bántalmazta.

Ezután a két vádlott a sértetthez lépett, azonban a késelő ismét menekülni akart, ezért még egyszer ellökték. A sértett a kórházi ápolása ellenére pár nappal később életét vesztette.

 

 

Fővárosi Főügyészség a korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalt emberölés bűntettével, a másik két vádlottat csoportos garázdasággal vádolja. A főügyészség az emberölés miatt hosszú tartamú, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, a garázdasággal vádolt két másik elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést kezdeményezett.

Kiterítjük az országos bűntérképet

Hiába mérséklődött valamelyest az elmúlt években a regisztrált bűncselekmények száma, a legfrissebb adatok alapján ismét felfutás tapasztalható. Míg 2020-ban 152 974 bűneset történt Magyarországon, 2022-ben ez a szám 160 820-ra emelkedett.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->