Megelégelhették a Fideszben a folyamatos fővárosi sikertelenséget a helyhatósági választásokon, ezért lehet teljes sorcsere a budapesti képviselői listán. Legalábbis erre enged következtetni több, egymástól független forrás alapján a Szabad Európa cikke.

A lap úgy tudja, hogy a Fidesz fővárosi listájának első három helyén Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt, Sára Botond, a párt VIII. kerületi polgármesterjelöltje, valamint Böröcz László I. kerületi polgármesterjelölt áll.

Ők ismert és rutinosnak mondható politikusok Budapesten, azonban a lista további helyeit olyanok foglalják, akiket még fővárosi Fidesz sem igazán ismer. A teljes lista egyelőre nem nyilvános, de az első húsz helyen szerepelhet többek között: 

  • Dudás Zoltán;
  • Szilágyi Demeter;
  • Szarvas Attila;
  • Radics Béla;
  • Gyurákovics Andrea;
  • és ifjabb Takaró Mihály.

A lap forrásai szerint több, a Fidelitasban és a kerületi külsős bizottsági posztokon dolgozó fiatal politikus kerülhet helyzetbe így, miközben számos veterán képviselő, többek között Wintermantel Zsolt is, szembe kell, hogy nézzen közgyűlési karrierje végével.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy helyes döntés született-e a vérátömlesztést illetően, annak okáról azonban egyetértenek: Orbán Viktor úgy ítélhette meg, hogy túl önállóak voltak az eddigi kerületi fideszes polgármesterek, másfelől pedig a párt budapesti sikertelenségét is megelégelhette.

Szentkirályi Alexandra kezébe veszi Karácsony Gergely jövőjét

A Fidesz polgármesterjelöltje nyilatkozatot íratna alá a jelenlegi városvezetővel.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->