Karácsony Gergely ígérje meg a budapestieknek, hogy 2026-ban nem indul a miniszterelnöki székért! – írja Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Facebook-bejegyzésében, amelyben egy nyilatkozat aláírására szólítja fel Karácsony Gergelyt. A kormánypártok jelöltje a formanyomtatványt a Városházára is eljuttatja, aláírva várja vissza.

Szerinte

Budapest olyan főpolgármestert érdemel, aki nem hagyja cserben a fővárosiakat, aki nem használja ugródeszkának a pozícióját

 

Szentkirályi Alexandra úgy véli, Karácsony Gergely a 2022-es választási kampányban „ugródeszkának akarta használni” a fővárosiakat ahhoz, hogy miniszterelnökké válhasson.

Most, hogy a Gyurcsány-párttal való összefonódásukat a nyilvánosság előtt is beismerték, Karácsony Gergelynek ideje nyilatkoznia arról, hogy nem készül újra becsapni a budapestieket

 

– írja a volt kormányszóvivő, aki bejegyzéséhez „Nyilatkozat a budapestiek felé„ elnevezésű dokumentumot is kitett, amelyet a főpolgármesternek küld a Városházára, és aláírva várja vissza.

Ebben az áll:

Alulírott, Karácsony Gergely fogadom, hogy nem fogok indulni a 2026-os országgyűlési választáson miniszterelnök-jelöltként. A budapestiek megérdemlik, hogy ne ugródeszkának használjam őket. A 2022-es országgyűlési választási kampánnyal ellentétben a nemzet fővárosának bizalmával a jövőben nem szándékozom visszaélni.

 

Szentkirályi Alexandra írása felveti a kérdést, hogy a Fidesz, illetve ő maga, mint a Fidesz jelöltje úgy gondolja, hogy biztosan Karácsony Gergely nyeri a júniusi főpolgármester-választást.